miércoles, 20 de enero de 2010

sóc immigrant


estic mirant banda ampla, i aquestes són algunes conclusions que estic treient:

- tots els immigrants tenen el nivell H de català. si la mostra present al plató fos real, prefereixo tenir com a veïns a gurús nigerians i xamans bolivians que un andalú que no sap ni pronunciar correctament el meu nom (conté un "j").

- les àvies que més es queixen de que els immigrants treuen el treball als d'aquí són mestresses de casa. Aviam senyora, vostè no ha cotizat una merda a la seguretat social o sigui que no ha contribuit res a les arques de l'estat, així que calli si després li donen una pensió de viudetat miserable.

- jo no sóc racista però ... que farien els seus països si nosaltres no tinguèssim els papers en regla?

- si cobres 15 pagues de 3.500€ no ets immigrant, ets un espècimen al·lòcton.

- haze 30 años laz mujerez no habian incorporado al trabajo (que bo! la primera pakistanesa que zezea que he vist)


bé, ara en serio. penso mullar-me en aquest debat que sembla que no es pugui resoldre mai. donaré la meva opinió encara que no agradi a ningú. ep! les cartes destapades sobre la taula

- els immigrants no venen per gust. tu marxes de casa si passes gana o si els teus fills en passen.

- els catalans no som tan oberts com pensem.

- tal com està muntat l'estat del benestar, en aquest país cal immigració per diferents motius: demografia, oferta de treballs poc valorats i/o remunerats, ...

- cada ecosistema té una capacitat de carga poblacional, és a dir, presenta un punt crític que quan és superat desestabilitza tot el sistema. no sé si a catalunya aquest límit ja s'ha superat (ho dubto) o encara queda per arribar-hi, però el que és cert és que ha d'haver un límit.

- parlar català és clau per "integrar-se" (ara parlaré d'aquest terme). fot pena veure com algunes persones porten anys vivint aquí i no se n'adonen que amb el castellà no n'hi ha prou. ep també és culpa nostra! però no cal mirar a altres països, al sud d'espanya tenim un exemple claríssim de poca integració. per mi és més català un senegalés que s'esforça en parlar català que un immigrant espanyol que no ha volgut fer-se català

- la integració és una farsa! en tot cas parlariem de convivència. quan estàs lluny de casa teva (també entenent casa com a pàtria), el primer que fas és juntar-te amb els teus. allò que diuen que quan surts del teu entorn et surt la vena patriòtica és copletament normal. però això és alhora el que causa la formació de ghettos, que al meu entendre és quasi impossible d'erradicar.
només es produirà l'anomenada integració quan hagin passat les generacions suficients com perquè l'origèn ètnic de l'individu sigui merament un fet anecdòtic, ja que s'hauran criat des d'un inici en la realitat catalana.

ara barrejaré la problemàtica de la immigració am la delinqüència per acabar-la de liar

- és cert que abans s'ha de fomentar molt més la convivència i intentar dissoldre els prejudicis, però amb els immigrants que delinqueixen hi ha 2 opcions:
  1. fas com Àustria i construeixes presons als països d'on són originaris els presidiaris
  2. segons el delicte els deportes directament, o fas una advertència i si són reeincidents llavors els expulses.
pot semblar una mesura nazi i sé que abans del càstig ha de venir l'educació, però per venir a robar o matar ja en tenim uns quants a casa, no cal que vinguin més.
personalment, també he de dir, he visitat 2 centres penitenciaris (un de menors i l'altre de joves) i no he escoltat català en cap d'ells. el que vull dir és que l'educació juga un paper clau en l'estatus de cada individu, segons el qual tens més probabilitats de formar part d'un sector marginal i acabar delinquint. la majoria de presos que he conegut són estrangers, i els pocs que són espanyols provenen d'ambients conflictius.



CONCLUSIÓ: l'educació és la base per resoldre tots els problemes que ens presenta la societat actual.

" educa els nens d'avui i no hauras de castigar els homes de demà "













ja podeu insultar-me :)

16 comentarios:

  1. Però què puta merda està dient? va torrat o s'ha fotut un cop al cap? que estem a la Odisfera senyor meu! que no volem arreglar res, només cagar-nos-hi ! que no torni a passar hòstia puta !

    ResponderEliminar
  2. No em ficaré amb vostè per veure "Banda ampla" (potser és que li posa l'Heredia?), perquè cada frase seva sona com si a un inmigrant espanyol i xenòfob li reventin el crani d'un "martillassu", i això, mossènyer, s'ha de celebrar. Esplèndid.

    Ara bé:
    1-"Jo no sóc racista, però...". L'últim a qui vaig sentir començar una frase amb això la va acabar amb un "... a los moros habría que matarlos a todos".

    2-Sí que és cert que hi ha una càrrega poblacional, però les migracions són processos històrics que una vegada comencen, no solen tenir aturada fins que es produeix una reconfiguració de l'ecosistema (per fer servir les seves pròpies paraules) humà. El que cal intentar és procurar gestionar-ho bé perquè no es transformi en un polvorí. I aquí, els polítics, com sempre, van molt retrassats.

    ResponderEliminar
  3. El veig molt multiculti, avui.

    El que més em va cridar l'atenció del programa d'ahir era com es repassava la pelroja aquella al negre que tenia al costat, devia estar pensant en el llamp de cigalot que deu cardar.

    ResponderEliminar
  4. - sal i sucre: hallelujah!

    - dr muerte: perdoni té vosté raó, hauria d'haver escrit: doneu-me un avió carregat de napalm i veureu com faig de vic la nova guernica

    - sr merdevalista: em posen molt més la Raquel Sans, la Núria Solé (a càmara lenta) i l'Helena Garcia Melero.
    les cites pseudointel·lectuals són per fer-me l'interessant, però veig que no cola.

    - iaia punkarra: jo em repassava la catalana que venia de hong kong, perquè a vosté i a na noa literal no les vaig veure.

    ResponderEliminar
  5. filldeputa! - mai desaprofito l'oportunitat d'un insult gratuït.

    ResponderEliminar
  6. Sobre la conclusió, hi ha gent que ni amb educació se'l pot fer anar pel bon camí. I sobre el tema lingüístic, la desgràcia és que per a treballar en molts llocs de feina en aquest país amb el castellà ja n'hi ha prou. Si no fos així, tots bé l'haurien d'aprendre.

    ResponderEliminar
  7. Per la Sans i la Solé jo també firmaria, sí senyor. La Melero no, que em fa molt mala espina.
    No, no ha colat.

    Per cert, jo també puc insultar?

    ResponderEliminar
  8. clar que pot insultar tros de desgraciat!

    ResponderEliminar
  9. Si voleu saber com arreglaria jo el problema AMB la immigració ja podeu anar muntant un partit, dropos!

    Però hi ha un punt que vull comentar-li: "tal com està muntat l'estat del benestar" diu vosté, però és que aixó primer és el que ha de canviar! Continuant així no hi haurà manera de recuperar el poder adquisitiu perdut amb el putu euru!

    ResponderEliminar
  10. FILLDEPUTAAAAAAAAAA!!!!

    Gràcies, gràcies, no sap quin descans tinc ara!

    ResponderEliminar
  11. això ja sembla un bloc seriós!

    bé exposaré la meves teories econòmiques:

    -el que digui marc vidal però al inrevés

    sr medevealista: si vol descansar vagi al blog del sr. josep a qui és ve a insultar o a fer veure que podem canviar el món

    ResponderEliminar
  12. faig entrades de 3 frases i temes de 3 acords, què més vols? algún dia t'explicaré harmonia i vuràs que pots fer amb 3 acords maricon!

    ResponderEliminar
  13. No, no, i ara, què diu! Jo vinc a insultar, a insultar. L'esperit catàrquic no s'ha d'abandonar mai!

    ResponderEliminar
  14. Jo faria presons autosuficients, els presos pagarien les seves despeses treballant i a més, amb el seu treball contribuirien a mode d'esclaus per al país. Si no treballes no menges. Un cop haguéssin fet la contribució per pagar el mal fet. Els enviaria al seu país també pagant el viatge amb els seus diners treballats forçadament. Si els seus països no els volguéssin, els deixaria un temps més a la presó treballant forçadament i essent educats mínimament. Ah, amb els d'aquí faria el mateix amb la diferència que no els podriem fer fora.

    ResponderEliminar